Green deal

Het klimaatplan:  controle over de mensheid en schade aan het milieu

 • Het klimaatplan is gebaseerd op de aanname dat we een klimaat probleem hebben. In de jaren ’70 was dat ‘global cooling’ – vanaf de jaren ’90 werd dit ‘global warming’.
 • In tegenstelling tot het narratief in de media is er geen wetenschappelijke consensus.
 • Een tweede aanname is dat wij mensen dit probleem moeten oplossen door ons gedrag te veranderen (CO2-budget)
 • De globalisten zitten zowel achter het coronabedrog als het klimaat bedrog. Voordat u dit verwerpt – verdiep u in de andere kant van het mediaverhaal via deze pagina en de pagina ‘Bedrog‘ en haar subpagina’s op deze site.

 

Het plan

De Europese Green Deal, goedgekeurd in 2020, is een reeks beleidsinitiatieven van de Europese Commissie met als overkoepelend doel de Europese Unie (EU) klimaatneutraal te maken in 2050.

De Green Deal
  • Het plan is om elke bestaande wet te herzien op zijn klimaatverdiensten, en ook nieuwe wetgeving te introduceren op het gebied van de circulaire economie, renovatie van gebouwen, biodiversiteit, landbouw en innovatie.
  • De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen benoemde Frans Timmermans tot Executive Vice President van de Europese Commissie voor de Europese Green Deal.
  • In 2020 werd de Europese Klimaatwet aangenomen, waarin werd vastgelegd dat de uitstoot van broeikasgassen in 2030 55% lager moet zijn dan in 1990. Het Fit for 55-pakket is een grote verzameling wetsvoorstellen waarin gedetailleerd wordt beschreven hoe de Europese Unie dit doel wil bereiken.
  • De groene transitie is een topprioriteit voor Europa. De EU-lidstaten willen de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55% verminderen ten opzichte van 1990 en tegen 2050 klimaatneutraal zijn.

  In het onderstaande filmpje wordt de Green Deal in 5 minuten uitgelegd. Het klinkt goed, maar is niet wat het lijkt?

   

   

   

  Ursula von der Leyen heeft Frans Timmermans benoemd tot Executive Vice President van de Europese Commissie voor de Europese Green Deal. Zijn belangrijkste taak was het doorvoeren van de Europese Klimaatwet, die alle lidstaten ertoe verplicht om uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te worden. Evenals het ‘Fit for 55′-pakket – een groot pakket wetgevingsvoorstellen waarin gedetailleerd wordt beschreven hoe de Europese Unie dit doel wil bereiken.

  De engelse termen die hier onderdeel van maken zijn lastig te vertalen en daarom hier in het Engels weergegeven.

  • emissions trade
  • social climate fund
  • carbon boarder adjustment mechanism
  • Members emission reduction
  • land use and forestry
  • transportation co2 standards
  • methane reduction
  • alternative fuels
  • green energy
  • Energy efficiency
  • sustainable buildings
  • hydrogen
  • Energy taxation

  Onder deze noemers kan de EU – onder het mom van een klimaatcrisis – de Europese burger controleren en knechten.

   

   

   

  Waarom hebben veel mensen geen vertrouwen in de Green Deal?

  Vijf redenen liggen voor de hand:

   

  1. Onbetaalbare kosten voor een onduidelijk doel
  USA: 50 biljoen dollar belastinggeld voor wat?
  Wat gaat 50 biljoen dollar belastingsgeld de Amerikaanse belastingbetaler opeveren? Goede vraag!

  Waarom krijgt senator Kennedy geen antwoord?

   

   

  28 miljard voor 0,00036 graden temperatuursdaling

  Rob Jetten wil 28 miljard euro uitgeven om 0.00036 graden temperatuurstijging te voorkomen.

   De duurste deal ooit

   De kosten van de Green Deal zijn extreem hoog. De EU is van plan het beleid uit de Green Deal te financieren via een investeringsplan – InvestEU, dat voorziet in minstens 1 biljoen euro (1.000.000.000.000) aan investeringen.

   De ‘Green Deal’ is de ‘Green Business Deal’…

    

    

   Wetenschapsjournalist Marcel Crok over de duurste deal ooit.

   The Gardian introduceerde de term “Klimaat Lockdowns” al als noodzakelijk kwaad om de CO2 doelen uit de Europese “Green Deal” te halen in 2050.

   Wetenschapsjournalist Marcel Crok: “Dan zal de economie en ons welvaartsniveau volledig ten gronde gaan en dus moeten we tijdig praten over de opties”.

   En opties zijn er, getuige het Essay met de titel “Onnodige Klimaathaast”, waarmee Crok uit hoofde van Stichting Clintel onlangs naar buiten trad. Het is een betoog dat de onnodige haast, de onhaalbaarheid en de onbetaalbaarheid van de doelen bespreekbaar maakt. In samenwerking met emeritus hoogleraar Geofysica Guus Berkhout werkt Marcel Crok al een aantal jaar aan een breder publiek debat over het grootste taboe van deze tijd “de opwarming van de aarde”.

   Bronnen:

    
    

   2. Propaganda en censuur
   De inconsistentie over de afkoeling en opwarming van de aarde

   Australische senator Alex Antic legt in 1,5 minuut uit waarom de mens zo bang wordt gemaakt met al die alarmistische retoriek over door de mens veroorzaakte klimaatverandering.

   Het verschil tussen Greta Thurnberg en Dr. Judith Curry

    

   Non-stop klimaatpropaganda in de media

    

    

    

    

   Google censureert andere gezichtspunten dan WEF en UN
    
    

   3. Hypocriete 1% rijkste der aarde
   Rapport Oxfam

   Een voorbeeld: Bernard Arnault, de miljardair die Louis Vuitton opricht en de rijkste man van Frankrijk is, heeft een voetafdruk die 1.270 keer groter is dan die van de gemiddelde Fransman.

   Climate Equality: A planet for the 99%” is gebaseerd op onderzoek van het Stockholm Environment Institute (SEI) en onderzoekt de consumptie-uitstoot van verschillende inkomensgroepen tot het jaar 2019.

   Het werd gepubliceerd op het moment dat wereldleiders zich voorbereiden op de klimaatbesprekingen tijdens de COP28-top in Dubai later deze maand. Nog nooit was het zo duidelijk dat de elite zelf geen bal geeft om “het klimaat”: de regeltjes, de beperkingen, de bewuste keuzes om het klimaat te sparen gelden allemaal niet voor hen, maar slechts voor de bevolking.

    

   Het rapport van Oxfam kunt u hier downloaden:  Climate Equality: A planet for the 99%

    

    
    

   4. Hypocriete politici
   Frans Timmermans

   Frans Timmermans staat bekend als de “klimaatpaus” vanwege zijn enorme grote rol in het doorvoeren van de Green Deal in Brussel.

    

   1. Timmermans is lid van het World Economic Forum.

    

    

   2. Timmermans is hypocriet

    


               3. Timmermans liegt alsof het gedrukt staat..    


    
    

   Zwartboek  Frans Timmermans.

   Er verscheen een zwartboek over Frans Timmermans, dat niet alleen de persoon ontmaskert vor wie hij is, maar ook de klimaatagenda waar hij zich zo voor inzet ter discussie steld. U kunt het hier bestellen: Zwartboek Frans Timmermans

    

   Rob Jetten

    

    

    

   Wopke Hoekstra, Jesse Klaver en andere politici

   Ursula von der Leyen heeft Frans Timmermans benoemd tot Executive Vice President van de Europese Commissie voor de Europese Green Deal.  Sinds 5 oktober 2023 is Wopke Hoekstra Commissaris voor de europese Green Deal.

    

   Christianne van der Wal – minister van Klimaat heeft lak aan het klimaat.

    

    

   De klimaatpartij van Nederland

    

   Jesse Klaver is (evenals Frans Timmermans bestuurslid van Groenlinks – DE klimaatpartij van Nederland. Hoe zit het met het WEF-lidmaatschap van Jesse Klaver?

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   5. De leugen van de klimaatconsensus
   97% leugen

    

    


    

    

   50.000 wetenschappers denken er anders over

    

   Download het rapport hier: Er is geen klimaatnoodtoestand

   Climate facts - kennisbron

   De website ‘Climate facts‘ is opgezet door een groep doortastende wetenschappers die allen hun sporen hebben verdiend. Zij stelden een zeer goed onderbouwde lijst samen met klimaatfeiten die het narratief tegenspreken.  Er bestaat zeer veel solide wetenschap die het CO2 verhaal totaal onderuit haalt.

    

    

    

    

   Een andere verklaring…

   Is er een klimaatnoodtoestand, of zijn andere verklaringen voor klimaatschommelingen?

   De invloed van de zon op het klimaat

    

    

    

    

   De perfecte fraude

   Zolang de mensen maar geloven dat het CO2 is…

   De criminele verwikkelingen van de Green Deal

   De Europese Commissie gebruikte de coronacrisis om een nieuw miljarden subsidieplan te ontwikkelen dat gericht is op het sneller financieren van de EU Green Deal en verdere digitalisering van de EU. In totaal omvatte het ‘coronaherstelfonds’ aanvankelijk 750 miljard euro waarvan inmiddels honderden miljoenen in de zakken van criminele organisaties zijn verdwenen.

   Lees verder: Indepen

    

    

   De Green Deal is de oplossing voor klimaat verandering?

   Voordat we het over een oplossing hebben zouden we op zijn minst moeten erkennen dat wetenschappers het niet eens zijn over het probleem.

   Twee documentaires die u gezien moet hebben!

   De temperatuur verandert en heeft dat altijd gedaan. Dit wordt mogelijk/ waarschijnlijk niet veroorzaakt door mensen en dieren en CO2, maar door de zon.

   Kijk naar: The great global warming swindle

    

    

   Extreme weersveranderingen worden waarschijnlijk wel veroorzaakt door mensen – de elite – om mensen in de waan van het klimaatverhaal te houden. Dit heel climate engineering. Net zoals er virussen in zwaarbewaakte bio-laboratoria gevaarlijk worden gemaakt ten behoeve van het ontwikkelen van biowapens – “Gain-of-function”  – zijn ook de technieken waarmee het klimaat kan worden beïnvloed ontwikkeld ten behoeve van biologische oorlogsvoering.

   Kijk naar: UNconventional Grey: De ontbrekende schakel tussen geo-engineering en klimaatverandering op de pagina ‘Klimaatbedrog

    

   Kijk naar:

    

    

   Wat is het “probleem”?

   Klimaat verandering: de verzonnen ramp die wordt ingezet door de globalisten om de mensen bang te maken zodat ze belastingen kunnen verhogen, ons aan allerlei regels kunnen onderwerpen, en onze vrijheden in kunnen perken allemaal onder het mom van het redden van de aarde.

    

    

   Wat is de “oplossing”?

   Green Deal: Een uitermate ondoorzichtige en peperdure deal tussen het bedrijfsleven en politici. De Green Deal creëert nieuwe markten, waar met name Blackrock van gaat profiteren. De burger kan om te beginnen 1000-den miljarden Euro’s en Dollars betalen voor de “groene transitie”.

    

    

   Wie betaalt de rekening en wie strijkt de winsten op?

   De verarming van de bevolking en de verrijking van Blackrock

    

    

   Blackrock - bronnen

   James Corbett is een prijswinnende onderzoeksjournalist. Zijn werk is onberispelijk en zijn analyses zijn scherp en goed onderbouwd. Dat geldt ook zeker voor deze documentaire over de macht van Blackrock. Per jaareinde 2021 was dit bedrijf volgens wikipedia de grootste vermogensbeheerder ter wereld met een belegd vermogen van bijna 9 biljoen dollar. Wat is de geschiedenis van Blackrock? Hoe is het zo groot en machtig geworden? Hoe ziet Blackrock de toekomst van de wereld? En natuurlijk.. heeft Blackrock iets te maken met Corona, vaccins en de agenda van de globalisten?

    

   De documentaire bestaat uit drie hoofdstukken en een conclusie

   2:00 min. Hoofdstuk 1 – Hoe is Blackrock aan zijn onmetelijke fortuin gekomen? Waarom zit Larry Fink niet in de gevangenis? Hoe kon Fink zijn invloed op de Joe Biden administration verzekeren? Larry Fink in de Board van het World Economic Forum. Blackrock heeft een sleutelpositie in elke belangrijke gebeurtenis wereldwijd?

   12:57 min. Hoofdstuk 2 – De pandemie heeft niets met een virus te maken, maar alles met de verandering van het financiële en economische systeem. Bedacht, voorgesteld en geïmplementeerd door…. Blackrock.

   Een financiële coup, gepleegd toen de wereld in de ban was van de plandemie?

   29:46 min. Hoofdstuk 3 – De toekomst van de wereld. Wat is Blackrock van plan te doen met haar onmetelijke fortuin en wereldwijde invloed? Wat is haar doel? Zijn ESG’s in feite de social credit score voor bedrijven? De verschuiving naar ‘duurzaamheid’ betekent een verschuiving van waanzinnig veel kapitaal. Wie profiteert hiervan? En is dit nog maar het begin?

   48.26 min. Conclusie – Een sprankje hoop. Is het duurzame investeringsbeleid van Blackrock niets meer dan bedrog? Elk bedrijf en elke industrie zal getransformeerd worden naar net-zero. Wordt het publiek zich bewust van de destructieve machtspositie van Blackrock en is er iets dat we hiertegen kunnen doen?

   Bronnen: Op www.corbettreport.com https://www.corbettreport.com/blackrock/ vindt u een transcript met alle bronnen.

   Aanbevolen documentaires John Titus:
   Mommy, where does money come from?

   Wherefore art thou, reserves?

   Larry and Carstens excellent pandemics

   Aanbevolen documentaire en artikel

   ESG and the big oil conspiracy

   Seizing Everything: The Theft of the Global Commons – Part 2

    

    

   De winnaars: de elite

   De winnaars zijn zoals altijd de elite. Met de Green Deal worden nieuwe contracten gesloten en nieuwe markten gecreëerd. Het klimaat is een verdienmodel. Dit is al langere tijd gaande. Even terug in de tijd:

   Het Klimaatverdrag (Engels: United Nations Framework Convention on Climate Change, afgekort UNFCCC) is een zogenaamd raamverdrag dat in 1992 onder verantwoordelijkheid van de Verenigde Naties werd afgesloten en ondertekend tijdens de “Earth Summit” in Rio de Janeiro.

   De concrete doelstelling van het verdrag is: “het stabiliseren van de concentratie van broeikasgassen in de atmosfeer op een zodanig niveau, dat een gevaarlijke menselijke invloed op het klimaat wordt voorkomen”.

   Het Parijsakkoord is onderdeel van het klimaatverdrag.

   Bron: https://unfccc.int/resource/docs/2015/cop21/eng/l09r01.pdf

    

   World Economic Forum smult van alles wat groen klinkt:

   Het World Economic Forum schrijft op haar website:

   “De Paris Agreement over klimaatverandering heeft de reeds versnellende “climate-smart investment marktes” (klimaat-slimme investeringsmarkten) de wind in de zeilen gegeven. 2015 was opnieuw een recordjaar voor renewable energy met bijna 350 miljard dollar aan investeringen, meer dan een verdubbeling van het bedrag dat naar kolen- en gasgestookte energieopwekking ging. Dus, waar zijn de meest veelbelovende investeringen en wat moeten de regeringen doen om financiering vrij te maken?

    Om deze vragen te beantwoorden, heeft IFC – lid van de World Bank Group en de grootste wereldwijde ontwikkelingsinstelling die zich richt op de private sector in ontwikkelingslanden – de nationale klimaatverplichtingen geanalyseerd die in Parijs zijn aangegaan door 21 opkomende markteconomieën waar we grote investeringen in infrastructuur en klimaatslimme oplossingen verwachten.

    Als deze landen hun ambities waarmaken om zonne- en windenergie op te schalen, meer groene gebouwen neer te zetten, schoner transport in te voeren en afvaloplossingen te implementeren, dan is er een investeringspotentieel van 23 biljoen dollar tussen nu en 2030.World Economic Forum

   Het plan van de globalisten voor de derde wereld

   Er wordt een afzetmarkt voor zonnepanelen en windmolens gecreëerd in de derde wereld. De winsten gaan naar westerse bedrijven. De investeringen worden grotendeels betaald door belastingbetalers uit de rijke landen. De armoede in de derde wereld blijft onverminderd voortbestaan.

   De verliezers: de boeren, het MKB, de bevolking

   De verliezers van de Green Deal zijn de Europese burgers. Wij zullen extreem hoge kosten van dit plan moeten betalen via belasting(verhoging). De bevolking verarmt en raakt bovendien vrijheden en rechten kwijt. Uiteindelijk zal de door de EU aangestuurde overheid bepalen wat wij wel of niet mogen eten, of wij ons nog mogen verplaatsen en hoe, wanneer en hoeveel energie wij mogen verbruiken etc.

   De Sustainable Devellopent Goals zijn instrument voor de verbouwing van Nederland.  De boeren en de vissers worden op dit moment hard getroffen. Meer info: pagina Sustainble Devellopment Goals – SDG 7 Eerlijk werk en economische groei”en SDG 8 Industrie, Innovatie en infrastructuur en SDG 14 , Leven in het water, en SDG 15 Leven op het land

    De boeren worden keihard getroffen, maar zijn waarschijnlijk alleen maar de kanaries in de kolenmijn. Het lijkt erop dat de globalisten  een directe aanval uitvoeren op de voedselvoorziening in Europa.

    

    

   Trailer ‘Stik Stof tot nadenken’

   De hele documentaire (48 min) kunt u hier bekijken.

    

   De oplossing schiet zijn doel voorbij

   De windmolens, de electrische auto’s, de zonnepanelen, eindeloze bureaucratische hoepeltjes voor het bedrijfsleven. Het maakt de samenleving kapot en de bijdrage aan de daling van de temperatuur valt niet te meten/ controleren.

   We hebben al miljarden besteed aan de Green Deal. Waar zijn de meetbaren resultaten?

   Waar zijn de oplossingen voor de onevenwichtige energievoorziening?

   Waar zijn de alternatieven? (vrije energie!)

    

    

    

   De “oplossing” is een ramp voor het milieu
    

   Duizenden vogels vinden de dood

    


    
    

   Herrie onder water  – een stille ramp in de zee

    
   Om onze klimaatdoelen te kunnen halen, stampen we in de Noordzee met veel kabaal het ene na het andere windmolenpark uit de grond. Het leven onder water heeft daar veel last van. Vissen en zeezoogdieren lopen door het heien van windmolenfunderingen gehoorschade op en kunnen zelfs overlijden aan de gevolgen van lawaai. En intussen worden de geluidsnormen niet strikt gehandhaafd. Heien we het leven in de Noordzee naar de knoppen? Lees verder
    
    

   Collaterale schade wordt genegeerd

    


    
    

    

    

   De Green Deal is de verordening die onze welvaart zal beëindigen

   In het blad Gezond Verstand verscheen een artikel van Jeroen Pols met de titel: ‘Green Deal Verordening die onze welvaart zal beëindigen‘. Dit artikel vat deze pagina samen in een paar bladzijden. Ik raad u ten zeerste aan om het te lezen.

    

    

    

   De energie transitie is onhaalbaar

    

    

   Lezing Theo Wolters op het Clintel Jubileumcongres (18 juni 2024)

   Gebruik voor Nederlandse ondertitels het instellingenwiel onderaan het scherm en kies bij ondertiteling voor Nederlands.

   Stichting Milieu, Wetenschap & Beleid

    

    

    

    

   Van de initiatiefnemers van Stichting Vaccinvrij · © Copyright stopwho.nl · Alle rechten voorbehouden.