Eerlijke werk en economische groei

Eerlijk werk en economische groei?

De officiële beschrijving volgens SDG Nederland:

“Eerlijk werk en economische groei Index Economische groei is pas duurzaam als kapitaal, arbeid en grondstoffen verantwoordelijk worden ingezet en als winsten en inkomens eerlijk verdeeld worden tussen burgers en bedrijven.”SDG-Nederland

 

Bedrijven gaan failliet en de economie stort in

In de praktijk zien we een golf aan faillissementen, en is de economische groei in de eerste helft van 2023 stilgevallen

SDG 8 heeft het over economische groei en “eerlijkheid”. Economische groei is ver te zoeken, en eerlijkheid ook niet. Het midden en klein bedrijf wordt uit de weg geruimd, terwijl multinationals hun belastingen in Nederland kunnen ontwijken.

Faillissementen & het instorten van de economie


• De trend van het aantal faillissementen is ruim een jaar stijgend.

“In de eerste drie kwartalen van 2023 zijn ruim 60 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode van 2022.”CBS (12-10-2023)


• De economische groei in Nederland is in de eerste helft van 2023 stilgevallen.

“Er wordt veel van ondernemers verwacht op het gebied van verduurzaming en digitalisering terwijl onder andere de stijgende rente het verkrijgen van financiering niet makkelijker heeft gemaakt.”CBS (15-11-23)


• “Steun” van de overheid is gefaseerd ingevoerd faillissement?

“Vooral kleine bedrijven hebben moeite met het terugbetalen van belastingschulden die zijn ontstaan tijdens de coronapandemie. Ruim 20.000 ondernemers hebben dusdanig veel problemen dat ze een faillissement hebben aangevraagd, of proberen een doorstart te maken na een schuldsaneringstraject.”Telegraaf (16-10-23)

De Lockdowns die de kleine bedrijven de das omdeden waren totaal onwetenschappelijk en blijken achteraf gezien eerder gebaseerd op een agenda (the Great Reset). In plaats van een excuus volgt nu een keiharde aanslag. Meer info: Maatregelen doorgeprikt


• Nederland is een belastingparadijs voor multinationals

1. Wereldwijd schuiven multinationals met tussen de 600 miljard en 1,1 biljoen dollar aan winsten om minder belasting te hoeven betalen, dat is circa 40 procent van alle winst in het buitenland die zij maken. Daardoor dragen ze tussen de 90 en 280 miljard dollar minder aan belasting af, aldus Tax Justice.

Nederland behoort tot de absolute top van de wereld als het gaat om het faciliteren van belastingontwijking door buitenlandse bedrijven en burgers. Daardoor zouden andere landen voor meer dan 30 miljard euro benadeeld worden. Dat schrijft Tax Justice Network in een nieuw rapport. Alleen de Kaaimaneilanden en het VK staan er volgens TJN nog slechter op.

Door de mogelijkheden die het Nederlandse belastingstelsel biedt, lopen andere landen in totaal 36,5 miljard dollar (30,6 miljard euro) aan belastinginkomsten mis. Voor dat geld had je wereldwijd bijna 2,9 miljoen verpleegsters in dienst kunnen nemen, becijfert Tax Justice. RTL nieuws (20-03-20)

2. Nederland legt miljardairs in de watten

“Wie een vette bankrekening heeft, is in Nederland aan het goede adres. Hier betalen miljardairs procentueel minder belasting dan de gemiddelde verpleegkundige.” – Follow the Money 01-11-23

• Europese zelfmoord ligt in het verschiet?

“Zo’n veertig procent van alle Duitse industriebedrijven pakt hun koffers om het land te verlaten Dit zijn schokkende cijfers. Hoofdreden: klimaatpolitiek maakt het ondernemen onmogelijk. De zelfmoord van Europa is hiermee niet ver weg. Ook omdat er geen gevecht of weerstand komt uit die hoek”Junge Freiheit

Rijken worden nog rijker

 • Rijken nog rijker door corona; Nederlandse miljardairs 9 miljard erbij

“Het vermogen van miljardairs is wereldwijd fors gestegen tijdens de coronacrisis. Ruim tweeduizend miljardairs hadden eind juli meer dan 8500 miljard euro aan vermogen, dat is bijna 1800 miljard meer dan in 2019. Die stijging komt ruwweg overeen met tweemaal de omvang van de Nederlandse economie.”NOS (7-10-20)


• Ondanks inflatie, oorlog en recessie zijn Nederlandse rijken toch weer rijker
“Het vermogen van de vijfhonderd rijksten van Nederland is afgelopen jaar toch weer groter geworden. Dit ondanks een haperende economie, geopolitieke spanningen en diverse bedrijven die in zwaar weer kwamen.”Nu.nl (1-11-23)


• Miljardairs wereldwijd zijn rijker sinds coronacrisis; kloof tussen arm en rijk groeit

“Wereldwijd zijn miljardairs er economisch hard op vooruitgegaan sinds het begin van de coronacrisis, blijkt uit het World Inequality Report. De groep allerrijksten bezit nu zo’n 3,5 procent van het totale inkomen ter wereld; begin 2020 was dat nog 2 procent.

De wetenschappers die meededen aan het onderzoek stellen dat rijkdom een belangrijke bron van toekomstige economische winst is en in toenemende mate ook van macht en invloed. Een grote hoeveelheid economische macht in handen van een kleine groep veroorzaakt volgens de onderzoekers een toename van ongelijkheid.” – Nu.nl (7-12-21)

Globalisering is de doodsteek voor het zelfstandig MKB

Ad Verbrugge in gesprek met Pancras Pouw, oprichter en voorzitter van Be United en bestuurslid van Coronaclaim.nl, over het coronabeleid en de heikele positie van het MKB. “Globalisering is de doodsteek voor het MKB over de hele wereld.” Toen recent bekend werd dat werkgevers organisatie VNO-NCW pleit voor een opname van de coronapas in de coronawet, werd één ding duidelijk voor beUnited voorzitter Pancras Pouw: dit is geen organisatie die de belangen van Mkb’ers behartigt. In een sector waar alles draait om persoonlijk contact met personeel en klant is geen plek voor een dergelijk instrument, vooral wanneer de werking ervan nog altijd niet is vastgesteld.

“Er speelt wat anders,” aldus Pouw. “Europa wil dat iedereen aan de coronapas gaat.” Daarom is het belangrijker dan ooit dat het MKB zich gaat verenigen. Als drijver van werkgelegenheid en innovatie speelt het MKB een cruciale rol in de economie. Als zelfstandige ondernemers zijn Mkb’ers echter te slecht georganiseerd om een vuist te maken tegen mondiaal opererende bedrijven en instituties: “BeUnited wil naar een wereld waarin multinationals minder dominant zijn. Anders houd je geen samenleving over,” volgens Pouw. In gesprek met Ad Verbrugge weidt hij uit over zijn alternatieve visie voor het MKB.

 
 

Laat u niet misleiden. SDG 8 – onderliggende doelen:

MKB saneren, economische groei alleen bij grote bedrijven. Mensen worden nog afhankelijker van leningen, zijn schuldenslaven. Rijken hebben nog meer macht.

De overheid besteed wel 28 miljard om het klimaat 0,00036 graden minder te verwarmen. Maar niet een fractie van dat bedrag om 20.000 bedrijven te redden. Alles moet kapot?

De burger heeft er genoeg van..

<iframe width=”640″ height=”360″ scrolling=”no” frameborder=”0″ style=”border: none;” src=”https://www.bitchute.com/embed/nqRW2QIPZeOR/”></iframe>

 

 

Wat willen we eigenlijk zelf?

SGD 8 – zingevend werk
“Voor ieder mens de mogelijkheid zijn levensmissie te vinden en daarbij een baan waarbij hij aan deze levensmissie expressie kan geven.” – Agenda 2029

“Is het te veel gevraagd om in een wereld te leven waarin onze menselijke gaven iedereen ten goede komen? Waar onze dagelijkse activiteiten bijdragen aan het herstel van ecosystemen en het welzijn van andere mensen?” – Charles Eisenstein

Van de initiatiefnemers van Stichting Vaccinvrij · © Copyright stopwho.nl · Alle rechten voorbehouden.