Schoon water en sanitair

Schoon drinkwater?

De officiële beschrijving volgens SDG Nederland:

“De toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen is goed geregeld in Nederland. De focus van deze SDG ligt bij ons op waterkwaliteit en de efficiëntie van watergebruik.”SDG-Nederland

 

De kwaliteit van ons drinkwater wordt slechter?

De overheid is van mening dat het grondwater – en dus ons drinkwater – met name vervuild wordt door de landbouw, maar het probleem is waarschijnlijk eerder zware metalen en andere giftige stoffen (afkomstig van de industrie en chemtrails), en medicijnresten die in het drinkwater terecht komen.

SDG 6 beoogt de kwaliteit van het drinkwater en de efficiëntie van het watergebruik te onderhouden, maar in de praktijk zien we dat er op beide gebieden problemen worden gecreëerd door de overheid! Wordt de waterkwaliteit de volgende stok om de boeren mee te slaan?

Meer info: Minister LNV schets veel dramatische beeld over grondwater dan Europa – Geesje Rotgers

 

 

Vervuiling van het drinkwater met zware metalen

‘Drinkwaterbronnen Nederland steeds meer vervuild’, berichtte de NOS al in 2019:

  • “De kwaliteit van onze drinkwaterbronnen is in gevaar. Uit onderzoek van KWR, het kennisinstituut van de drinkwatersector, blijkt dat het grond- en oppervlaktewater met steeds meer stoffen zijn verontreinigd.” – NOS (12-09-19)
  • “Cadmium, lood, arseen en kwik zitten onder meer in de bodem en komen daardoor in voedsel terecht. Vooral van cadmium en lood krijgen we te veel binnen. Deze metalen zijn met name slecht voor de nieren en kunnen leiden tot chronische nierziekte. Van lood is ook bekend dat het een negatief effect kan hebben op (de ontwikkeling van) het brein.” NOS (6-11-23)

 

Drinkwatertekort?

Waterrijk Nederland maakt zich ernstige zorgen over een mogelijk drinkwatertekort, meldde Nieuwsuur (12-05-23). Wat zit daar achter?

Drinkwaterbedrijf Dunea

​Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) ging op werkbezoek bij drinkwaterbedrijf Dunea. Er is steeds meer drinkwater nodig, want er komen steeds meer mensen. Het bedrijf wil de capaciteit graag uitbreiden, maar dat is lastig vanwege de zogenaamde ‘stikstofcrisis’. De vergunningen voor uitbreiding worden daarom niet verleent.

 

Meer info over de “Stikstofcrisis”: ga naar pagina ‘Kimaat’ op de website van Stichting Vaccinvrij.nl

Meer info over klimaatverandering: Ga naar pagina ‘Klimaatbedrog

Schreeuwend tekort aan drinkwater dreigt?
● AD 02-03-2024: Schreeuwend tekort aan drinkwater dreigt en dus gaat Vitens hier op zoek naar miljarden liters. De komende jaren dreigt in Oost-Nederland een schreeuwend tekort aan drinkwater. Vitens gaat daarom in Salland op zoek naar nieuwe drinkwaterbronnen. Hoewel schoon kraanwater van levensbelang is, zijn er ook zorgen over het oppompen van miljarden extra liters grondwater.

● Vitens 08-03-2018: Hoe zit dat in Nederland? Dat roept de vraag op hoe het in Nederland zit. Kan hier het water ook opraken? Gelukkig hoeven wij ons in Nederland geen zorgen te maken over de watervoorraad. Het water dat vandaag uit de kraan komt is honderden, soms wel duizenden jaren geleden gevallen als regen. Omdat er 700mm regen per jaar valt, worden de grondwaterbronnen voortdurend aangevuld. Door de toestroom van water uit rivieren en kanalen hoeven wij ook geen zorgen te maken over de voorraad oppervlaktewater.

——

•⁠ ⁠Het artikel op de webpagina van Vitens is inmiddels door Vitens offline gehaald (verwijderd) *

——

Bronnen:

AD
https://www.ad.nl/zwolle/schreeuwend-tekort-aan-drinkwater-dreigt-en-dus-gaat-vitens-hier-op-zoek-naar-miljarden-liters~a9673b56

Vitens (verwijderd)
https://www.vitens.nl/over-vitens/pers-en-nieuws/blogarchief/kan-het-water-in-nederland-opraken

Vitens (gearchiveerd)
https://web.archive.org/web/20220625165247/https://www.vitens.nl/over-vitens/pers-en-nieuws/blogarchief/kan-het-water-in-nederland-opraken

● Vitens alternatieve bronnen:

Het drinkwater dat bij jou uit de kraan komt is ooit gevallen als regen, soms wel meer dan 10.000 jaar geleden, en wordt opgepompt uit een drinkwaterbron bij jou uit de buurt. https://www.vitens.nl/Over-water/Hardheid-water

Ons drinkwater sijpelt eerst als regen in de grond in één van de waterwingebieden van Vitens. Het kan wel honderden jaren duren voordat dit regenwater in een diepe bron terechtkomt. https://www.vitens.nl/Over-water/Natuurlijke-bron

 

 

Verenigde Naties willen DE globale regie over drinkwater

De Verenigde Naties zien weer een mogelijkheid om mensen bang te maken en te controleren?

“De Verenigde Naties waarschuwen voor “een groot drinkwatertekort” in 2030. Secretaris-Generaal Guterres spreekt van een “vampirische overconsumptie van water door de mens”. Het waterprobleem zou worden verergerd door de opwarming van de aarde. Drinkwater moet van Guterres bovenaan de politieke agenda komen te staan. Onafhankelijke klimaatexperts stellen dat het alarmisme niet is gebaseerd op feiten”. –  DAK (34-07-23)

 

Laat u niet misleiden – SDG 6 – onderliggende doelen

Laat u niet misleiden. De Nederlandse overheid doet voorkomen of het doel is om het watergebruik evenwichtig te regelen, maar zij gebruiken drinkwater voor water-slurpende datacenters om ons te controleren. (Dit gaat ook zo bij de boeren: het land wordt afgenomen met als reden om het stikstofprobleem te beperken en het land terug te geven aan de natuur, maar daarna blijkt dat de overheid het wil gebruiken om te bebouwen).

 

Wat willen we zelf? Wat kunnen we doen?

Wordt waterkwaliteit gebruikt als wapen tegen de boeren? Hoe gaan we de vervuiling met zware metalen afkomstig uit industrie en chemtrails tegen?

Van de initiatiefnemers van Stichting Vaccinvrij · © Copyright stopwho.nl · Alle rechten voorbehouden.